Cât de ușor face Biserica bani?

Patriarhia Română – Administraţia Patriarhală a avut anul trecut un profit mai mare decât multe dintre marile companii din România din diverse domenii de activitate, între care firme ale băieţilor deştepţi de energie, firme ale regilor asfaltului, McDonalds România sau Europharm. (via gândul.info)

O fi și acesta unul dintre motivele pentru care mai-marilor Bisericii li se spune Prea Fericiți. Și cum să nu fii fericit când îți vezi șeful direct răstignit?

O fi fericiți cei săraci cu duhul, dar cei bogați cu banul sunt de-a dreptul extaziați, ba chiar în al nouălea cer aș putea spune folosind o figură de stil.

Cât de ușor face bani BOR? E ca și cum i-ar primi direct de la Dumnezeu

BOR a avut un profit mai mare chiar și decât mulți dintre așa-zișii “regi ai asfalturilor”. Observăm că banii adevărați nu se mai fac din asfalt, ci din ceară și lumânări

BOR a avut în 2011 un profit mai mare decât McDonalds România. Motiv pentru care McDo ar trebui să pună în aplicare unele măsuri pentru a remedia situația: -hamburgeri de post -combinația BigMac, cartofi prăjiți și suc să poarte numele de Sfântă Treime -campanie publicitară “Burger King e hrana diavolului” sau “șaormele sunt malefice”. Lucru care n-ar fi foarte greu de înfăptuit, mai ales că sucurile din dozatoarele lor sunt deja “botezate” cu apă.

Pe lângă băieții deștepți din domeniul energetic, Biserica are niște bărbați inteligenți.

Ca să-mi fie bine înțeleasă supărarea, spun că nu cu credința am eu probleme, ci cu religia organizată ce se dedă la tertipuri dictatoriale și șantaje spirituale pentru a-și asigura supremația. Diferența dintre credință și religie este ca și cea dintre educație și școală (ca sistem organizat și obligatoriu! de învățământ) – poți să o ai pe prima fără să treci prin a doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.