Canapeaua lui Măruță își pune capăt zilelor

În urma unei zile mai execrabile decât majoritatea, canapeaua pe care sunt primiți invitații lui Măruță în talk-show-ul Happy Hour a decis să pună capăt odată și pentru totdeauna mizerei existențe pe care e forțată să o îndure de mai mulți ani încoace.

În biletul său de adio, formulat în termeni prea duri pentru a putea fi redat în media, canapeaua acuză o oboseală psihică incurabilă și o dezolare fără margini, insipiditatea invitaților emisiunii și întreaga prefăcătorie devenindu-i pur și simplu insuportabile.

Sărmana sofauă n-a mai putut suporta simpla prezență a sa în același platou cu toate acele jalnice pseudo-vedete cu mofturi și capricii de zei ai Olimpului, cu toți figuranții de tabloid scandalofagi, cu toate piți-cămilele deșertului mediatic românesc, cu celebritățile metaforic microcefale, și cu un Măruță artificial, incomod în postura sa de scormonitor în resturile menajere ale senzaționalului efemer.

Picătura care a umplut paharul s-a prelins din robinetul mediocrității în ziua de luni, când regretatul recameu a trebuit să fie martorul unui penibile farse jucate de gazda emisiunii cântărețului Petrică Mâțu Stoian, iar dacă nu știți cine e acest Mâț numit Stoian e cu atât mai bine pentru voi și ar trebui să vă considerați norocoși.

Divanul acum decedat avea mari speranțe în momentul asamblării și instalării sale în noua emisiune care se vroia un urmaș demn al show-ului de după-amiază găzduit de Teo (primii ani și nu manelocircul luciu-tănțesc al anilor din urmă). Treptat și-a văzut visele năruite, speranțele batjocorite, pernuțele și spătarul siluite intelectual de invitați anoști, șterși și mai artificiali decât poliesterul din căptușeala sa.

Și dacă pentru o vreme și-a acceptat stoic soarta, azi însă nu și-a mai putut cârpi moralul și a recurs în disperare la acest gest drastic, sperând că într-o viață următoare se va reîncarna în unul din acele scaune consolidate pe care trebuie să stea Andrei Pleșu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.