Busu’ iar prezintă vremea de parcă ar fi vina lui că e caniculă

Busu’ vrea să îi demonstreze caniculei că nu se lasă intimidat

De ceva vreme încoace întâiul meteorolog al țării, Florin Busuioc (a.k.a. Busu’ a.k.a. Ghici ghicitoarea mea) parcă nici nu mai îndrăznește să dea ochii cu telespectatorii, din cauza căldurii insuportabile de afară.

Din moment ce el este cel care trebuie să citească prognoza de pe prompter și să arate cu degețelul spre diferite orașe din țară, Busu’ nu prea reușește să nu se simtă măcar parțial răspunzător pentru canicula asta oribilă.

De aceea, de fiecare dată când trebuie să pomenească temperaturi de câte 35 de grade la umbră, Busu’ se simte extrem de stânjenit, incomod, stingher chiar, pentru că telespectatorii sărmani chiar nu au făcut nimic să merite așa fierbințeli și lui i se rupe inima că trebuie iar să avertizeze cardiacii să nu se aventureze aiurea pe afară și să-i sfătuiască pe toți să bea multă apă și să se ferească de soare la orele amiezii. Și bineînțeles că i-ar fi plăcut și lui să trăiască undeva unde să raporteze numai vreme liniștită și temperaturi decente și brize răcoroase și ploi calde de vară și nori numai în forme de animăluțe, dar asta e situația și face și el ce poate că nu mai e așa tânăr.

Acesta e doar unul din efectele secundare ale complexului său de superioritate, cu care chiar nu  a avut probleme până acum. Nu că deranjul acesta ar fi o problemă serioasă, e doar puțin agasant să dezamăgești milioane de oameni spunându-le că nu se anunță ploi pentru încă cel puțin două săptămâni și că o să li se usuce recolta și că o să fie puțin mai săraci la anul.

———-
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.