Bine-mi cade downsizing-ul

Prin care vreau să spun că îmi place noua mea locuință, chiar dacă e foarte mică, atît de mică încît nici măcar nu are un număr întreg atribuit în bloc. Stau la apartamentul 9 și 3/4, ca platforma gării din Harry Potter. Stau într-o garsonieră inventată dintr-o fostă uscătorie. E un fel de nouveau riche al imobiliarelor, o uscătorie amărîtă, crescută la țară în condiții mizere și care prin amibiție, muncă, faianță și parchet laminat își poate pune acum titlul de garsonieră în cv.

Dar îmi place al dracului de mult, îmi dă un sentiment de omniprezență cînd știu că pot sta simultan în baie, bucătărie, pe hol și dormitor în același timp și că dacă chiar vreau, pot atinge toți pereții fără să mă ridic din pat. Mă învăluie prin înghesuire un sentiment de superioritate știind că am mai mulți ani de școală decît metri pătrați în casă (deși nu cred că există vreo relație de cauzalitate între cele două).

Iar dacă aș fi avut obrazul puțin mai gros și aș fi fost mai glumeț de felul meu aș fi spus și că, la o adică, am mai mulți centimetri în…total decît am metri pătrați în casă. Și acum vă gîndiți cum de pot trăi pe o suprafață de 9mp cu indulgență. Ei bine, mă descurc, contează mult cum îi folosesc.

Deși trebuie să am grijă pentru că dacă vîr mai energic cheia în broască, risc să sparg un geam și să mă doboare frigul la mine în casă. Moment în care sentimentul că locuiesc în cutia pentru fructe a unui frigider ar fi complet. Dar garsoniera mea e primitoare, ca un sac de dormit (din beton) și nu mă tem de temperaturile negative, pentru că pot încălzi incinta pînă la 23 Celsius cu doar două chibrite jumate.

E intim, e al meu, cu o chirie pe care o plătesc din sudoarea frunții mele, pentru că e cald acolo unde merg toată ziua și nu fac mai nimic. Și îmi place chiar dacă stau în el cum stă Tony Stark în costumul de Iron Man.

Îmi place și baia micuță, cu cada în care pe lîngă mine mai încap exact 5 căni de apă. Îmi place cîteodată pentru că mă face să mă simt ca o piesă de Lego, e un sentiment inedit.
Home sweet home într-adevăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.