Bărbații se maturizează la 43 de ani. Băieții, niciodată

În timp ce luam o pauză de la cititul cărții despre copiii peculiari ai doamnei Peregrine – o carte care îmi place în mod special deoarece conține poze și nu se apleacă prea insistent asupra paradoxurilor temporale pe care le implică buclele generate de ymbryne -, am dat peste o informație veche de 3 ani. Hei, mai bine mai tîrziu decît deloc, nu?

Un studiu relativ superficial condus de o televiziune britanică a descoperit că bărbații se maturizează la rotunjoara vîrstă de 43 de ani. Mai să mă înec cu paiul prin care sorbeam cacaoa cu lapte cînd am citit una ca asta. S-a cutremurat cu mine întreg cortul de pături pe care-l făcusem în sufragerie. 

Partea plină a penarului cu creioane colorate e că mai am de văzut destule desene animate pînă să împlinesc 43 de ani. E vreme berechet să-mi completez colecția de comics-uri cu Batman și figurine X-Men și să-mi cumpăr un al doilea costum de nunți și botezuri, căci pe primul l-am rupt cînd încercam să-i demonstrez unui tip că pot sări mai sus decît el. 

La 43 de ani totul e gata. Pentru bărbați, cel puțin. Conform studiului, atunci se marcheză oficial sfîrșitul copilărelii. Atunci încetează să mai fie amuzante pîrțurile și farsele. Atunci începi să dansezi la modul serios, nu să te spargi în figuri ironic. Atunci începi să gătești chestii mai complexe decît un bol de cereale cu lapte și să nu mai papi șaorme la 3 noapte, beat muc după ce-ai stat 8 ore la terasă cu băieții, timp în care ați povestit aceleași cinci povești pe care le reciclați de fiecare dată cînd vă întîlniți. 
La 43 de ani începe, aparent, resemnarea. Dar am găsit o cale să mă feresc de ea. De ziua mea, în anul în care voi împlini 43 de ani, cînd resemnarea va dori să-și facă un sălaș în sufletul meu, am să închid ochii, am să-mi bag degetele în urechi și am să strig tare lalalalalalalalalalala pînă cînd resemnarea se satură de mine și mă lasă în pace.
Hai c-am rezolvat-o și pe asta, mă duc să mă joc jocul ăla cu rîme colorate pe smartphone. Mai tîrziu, dacă nu e prea frig, poate ies puțin și cu trotineta să încerc niște trick-uri noi. Îmi permit, că mi s-au vindecat complet juliturile de cînd am căzut cu bicla.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.