B.O.R. va lansa cartele PrePray pentru iertarea în avans a păcatelor

Din ce în ce mai atentă la pulsul societății în care își desfășoară activitatea, Biserica Ortodoxă Română a anunțat lansarea iminentă a unor cartele preplătibile, destinate în special iertării în avans a păcatelor viitoare.

Dacă banul e ochiul dracului, B.O.R. ar cam vrea să-i scoată ochii necuratului, în numele a tot ce e sfânt și bun pe lumea asta, bineînțeles. După ce și-au deschis linii de creditare și spălătorii ecologice, mai marii ortodoxiei românești au propus un business plan pentru așa-numitele cartele PrePray, pe care credincioșii le vor putea achiziționa de la orice lăcaș de cult dar și de la majoritatea chioșcurilor de ziare.

În baza creditului disponibil pe cartelele respective, cel mai probabil multiplu de 4 euro, credincioșii vor avea păcatele iertate în avans, putând apoi să le săvârșească liniștiți, fără niciun fel de regret sau mustrare de conștiință. Răzuirea fiecărei cartele va echivala cu o spovedanie în alb pentru diferitele categorii de păcate, mai multe păcate minore putând fi rezolvate cu o singură cartelă.

Pentru păcatele cele mai grave, păcate cu specific repetitiv (cum este incestul), Biserica va propune înființarea unor abonamente cu păcate incluse.

Se ușurează în acest fel extrem de mult procesul de iertare a păcatelor (care oricum era doar o formalitate desuetă), ideea conform căreia infracțiunile trupești sau sufletești ar putea fi pardonate prin simpla lor asumare fiind de-a dreptul ridicolă.

Astfel, cu doar câțiva euro amărâți, se poate constitui o veritabilă rezervă de pioșenie, un favoritism divin preinfracțional care va contribui la liniștea sufletească atât de necesară în tulburimea vieții de zi cu zi. Lista corespondenților monetari ai păcatelor va fi disponibilă pe site-ul patriarhiei.

Sursa pozei, aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.