B.O.R. lansează site-ul de socializare creștină Faithbook

După ce Steve Jobs a ajuns sus la porțile perlate ale Edenului, întreaga împărăție cerească a început un amplu proces de restructurare, având în vizor o dezvoltare a modului prin care religia poate fi promovată prin intermediul social media. Întrucât era deja în Rai, cu un ochi fixat atent spre odihna veșnică, Steve nu s-a sfiit să plagieze o idee mai veche și a propus construirea unui site de socializare cu o puternică tentă creștină – Faithbook.

S-a purces astfel la muncă, mai mulți dintre slujitorii Domnului pe pământ având epifanii similare legate de sfântul site de socializare. Deși nu prea înțeleg de ce o ființă supremă atotputernică ar avea nevoie de slujitori. Sau de un profit de peste 8 milioane de euro la nivel național în 2010.

Site-ul va fi accesibil și în variante pentru iPhone, pentru sistemele ce rulează pe Android și chiar și de pe consolele PrayStation* pe care Biserica Ortodoxă le are în dezvoltare. Va fi străjuit de puternice filtre anti-spam, anti-logică și anti-chestii-științifice, având chiar și un buton de “Hate” pentru paginile gen Charles Darwin, Gay Parade, Buddha sau orice altă pagină conținând cuvântul evoluție.

Site-ul scoate la înaintare ideea de parohii virtuale, după modelul cercurilor din Google+, o persoană putând face parte din mai multe parohii în același timp. Secțiunea “Relashionship Status” va avea doar trei variante: neprihănit, într-o relație cu Iisus sau unit pe veci destinele cu soțul/soția

*Consolele PrayStation vor fi concepute ca niște altare mobile în fața cărora să poți închina o rugăciune în orice moment în care te cuprinde smerenia (la muncă, pe stradă, în metrou, la cinema, etc.) și vor avea disponibile jocuri creștinești, non-violente și fără tentă sexuală, probabil doar Sudoku. Paginile cu conținut nedemn vor fi blocate, lăsând acces liber doar site-urilor religioase (dar nu orice religie, doar cea dreaptă – ortodoxia, după cum îi spune și numele). PrayStation-ul va fi dotat de asemenea cu un GPS pe care se va putea urmări traseul principalelor moaște prin lume și prin țară.

Faithbook este deja un canal tv creștinesc și are o pagină pe Facebook cu mult prea mulți fani. Nu pun link fiindcă nu vreau să încurajez astfel de comportamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.