Aștia o să le plătim lor pensiile?

Un hamburger, cu tot cu cartofi prăjiți, mă duce undeva la aproape 30 de lei. Berile care-mi plac costă între 8 și 15 lei la alimentară. Este Hop Hooligans la doză și la peste 30, dar nu mă arunc la de-alea. Un latte e 12 lei pe centru. Un roman grafic e între 45 și 80 de lei și nu mă ține mai mult de 2 ore. Netflixul nu-i destul. Am și HBO GO și și platforma aia de filme artistice de la TIFF. Iar unele filme chiar trebuie văzute la cinema. E cam 25 de lei biletul la un 3D. Mi-am luat telefon nou, să se vadă mai bine video-urile pe el. Și mi-am și mărit abonamentul ca să am mai mulți giga de date mobile, că eu lucrez în online și trebuie să fiu mereu conectat. Mi s-au rupt adidașii nike. E vreo 500 de lei o pereche nouă. De festivaluri, nici nu pomenesc, că-ți trebuie cel puțin un salariu mediu pe economie să treci cu bine de 4 zile de muzică. Viața e scumpă în Cluj.

Ce vreau să spun prin toate astea e următorul lucru: bunicu’, te rog să mă mai aștepți puțin cu pensia aia; luna asta chiar n-am. Și nici luna viitoare nu arată bine. Apropo, că știu că ai ceva pus deoparte, nu-mi împrumuți și mie niște bănuți? Am văzut că s-au ieftinit trotinetele electrice și chiar m-ar ajuta una. Mersi, te pup, mai vorbim de Crăciun.

One thought on “Aștia o să le plătim lor pensiile?

 1. 0gar

  Trebuie sa se dea o Lege prin care copiii sa plateasca pensiile parintilor, pentru ca la noi in tara toti cetatenii care au parinti pensionari sunt impozitati de catre Stat, Stat care plateste pensiile la parintii lor, parinti sau bunici care le dau bani la copii si la nepoti. E timpul sa se inverseze acest circuit ne-economic! Astfel copiii vor plati pensie la parintii, parintii lor vor plati impozite la Stat iar Statul le va da inapoi banii la copii sub forma de alocatii si astfel toata lumea va fi multumita. Iar motivul aprobarii in Parlament a acestei Legi a pensiilor este acela ca legi aiurea exista si in alte tari:
  In Anglia este interzis sa mergi pe strada cu somonul in mana. Este considerat un obicei prost, vulgar si exhibitionist.
  In Australia este interzis sa importi o cantitate mai mare de 110 livre (vreo 50kg) de cartofi, pentru ca risti sa fii deportat in Anglia pentru contrabanda. Iar daca ajuns pe-acolo incepi sa mergi cu somonul pe strada, esti deportat inapoi in Australia.
  In Elvetia este interzis sa tragi apa la buda dupa ora 22:00, ca sa nu-ti deranjezi vecinii. Ai voie sa asculti manele la maxim, sa dai gauri cu bormasina in perete si sa muti mobila prin casa toata noaptea (din punct de vedere legal nu este ceva ilegal).
  In Singapore este interzis consumul si comercializarea de guma de mestecat, fiind considerata prea scarboasa. Dar iti poti mari pH-ul din gura mestecand cuiburi de randunica, putina piele de sarpe sau niste greieri crocanti.
  In America, in San Francisco, este total interzisa hranirea porumbeilor. Este incurajata hranirea pitonilor din canalizare si a sobolanilor din subsoluri.
  Tot in America, in statul Oklahoma, este interzisa prin Lege vanatoarea balenelor in acest teritoriu. Legea a intrat in vigoare la aceeasi data ca la Statele care aveau o traditie in vanatoarea de balene, numai ca Oklahoma se afla in centrul Statelor Unite, unde nu erau cetacee, ci numai lanuri de porumb.
  In Samoa comiti o contraventie daca uiti la ce data s-a nascut nevasta. Daca totusi tii minte dar nu-i cumperi nimic, esti considerat un om normal.
  In Portugalia este ilegal sa faci pipi in mare. Prin mare se intelege Oceanul Atlantic, in apa caruia se varsa canalizarile marilor orase lusitane plus deseurile lichide de la fermele care se ocupa cu cresterea animalelor (pentru ca nu pot deversa apele uzate menajere in Spania).
  In Italia, in orasul Milano barbatii n-au voie sa se scarpine la oua in public. Asta clar a fost o Lege votata de niste feministe.
  In Japonia, tara in care se desfasoara campionatul de Sumo, este ilegal sa fii obez. Ca sa reduca obezitatea in randul locuitorilor, Prefectura din Tokyo ii amendeaza pe cetatenii care se indoapa prea mult si care depasesc greutatea maxima admisa. Cei care nu se conformeaza legii au o singura scapare – seppuku.
  In Georgia, vecinilor nostri de peste Marea Neagra le este interzis sa-si lase gainile pe strada. Caii, vacile si porcii au acces liber chiar si pe autostrada.
  In China, comunistii le-au interzis calugarilor budisti ca sa se re-incarneze. Daca se banuieste ca vreo femeie va naste un bebelus chelios cu scutecele de culoare portocalie, va fi obligata sa-l avorteze.
  In Cambogia este considerata ilegala detinerea si folosirea pistoalelor cu apa. In bazarele si in targurile de la tara se comercializeaza doar mine anti-tanc si grenade defensive.
  In Bhutan este interzisa importarea, comercializarea si fumatul tigarilor. Legea a fost data in anul 2004 de insusi regele Jigme Wangchuck, care tot incerca sa se lase de fumat si nu reusea. Acum, in sfarsit, a reusit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.