Asteroidul YU55 e îngrozit de apropierea de Pământ

Asteroidul va încerca să ignore Terra
uitându-se în altă direcție
sau privind direct în soare

Zilele trecute zeci și sute de casnice din zonele rurale și pseudo-urbane și-au pierdut ore întregi din somnul de frumusețe* din cauza unei știri absolut înspăimântătoare. În luna noiembrie a acestui an asteroidul YU55 va trece la doar 324.600 km de Terra, atât de aproape încât va putea fi văzut chiar și cu cu ochiul liber ca un punct minuscul de lumină ce traversează enervant de încet bolta cerului, și asta doar dacă e noapte.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că și asteroidul se teme de apropierea de Pământ, fiind de pe acum cuprins de o teamă paralizantă. Îi este frică de se cacă meteoriți ca nu cumva toate mizeriile de pe Terra să se lipească de el, ca răul general ce învăluie planeta ca într-o pătură protectoare să nu fie contagios și să-l infecteze. Fricile lui sunt generale, se teme de toate marile boli de care suferă Terra la nivel global, se teme violențe neprovocate, de tabloidizare, de plafonarea intelectuală, de poluare, de politizare excesivă, de moartea printului, de foamete în lumea a treia, de fanatisme religioase, de reducerea biodiversității, de sucurile carbogazoase și de carbohidrați.

Se teme mai ales de Bruce Willis de când a văzut Armageddon. Se teme în parte pentru că în urmă cu 65 de milioane de ani și-a pierdut aici un bun prieten, care s-a prăbușit undeva în peninsula Yucatan și a exterminat populația de dinozauri. Deși aproape că ar merita să-și dea viața ca să scape universul de maladia asta numită umanitate, dar se teme și de nesfârșitul întuneric al morții. De parcă galaxia ar fi mai luminoasă, dar noh…

Sursa photo.

*și apropos de somn de frumusețe, de ce nu e folosită mai des expresia “somn de istețime”? suntem toți niște superficiali?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.