Apocalipsa nu găseşte mai nimic de distrus în România. Studiu de caz: Vulcan, HD

Panou alarmist care n-a speriat pe nimeni

Voi unde v-aţi petrecut sfârşitul lumii? Pe mine apocalipsa m-a prins ceva mai devreme, sâmbătă dimineaţa, pe fondul unui consum puţin excesiv de Bergenbier nefiltrat cu o seară înainte. Senzaţia de sfârşeală s-a diminuat spre seară, duminică eu fiind chiar sprinten şi contemplând energic modul în care apocalipsa n-a prea avut ce distruge în România, situaţia generală fiind deja dezastruoasă spre cataclismică. Lucru cu atât mai valabil pentru Valea Jiului, în special oraşul Vulcan.

Aici, apocalipsa a ajuns pe strada principală a oraşului la 4:01 AM ora locală, a văzut prăpădul ce i se aşternea la picioare şi s-a bucurat nespus, pentru că chiar nu avea chef să lucreze foarte mult în weekend.

Bulevardul post apocaliptic al municipiului Vulcan
Sincer, sunt puţin dezamăgit că nu a avut loc Judecata de Apoi, sau Înălţarea, sau Apocalipsa, oricare ar fi diferenţele dintre ele. Probabil că există un motiv temeinic pentru care diferenţa dintre escatologie şi scatologie este aproape insesizabilă. Spiritul religios fiind invers proporţional cu nivelul de inteligenţă (cu mici excepţii), pe pământ ar fi rămas doar oameni isteţi cu care ţi-ar fi fost mai mare dragul să-ţi petreci sfârşitul zilelor.
Alimentara din centrul vechi.
Apocalipsei i-a fost frică se intre înauntru, mai ales că era întuneric
Centrul Proeuropa, la vederea căruia apocalipsa a pufnit în râs
nu şi-a putut imagina ceva mai urât (poate doar primăria) aşa că a lăsat clădirea intactă

Ţara noastră-i ţara noastră / Mândră pajişte albastră… În poza de mai jos, verdele face loc griului. Echilibrul se restabileşte puţin mai la vale, când din griurile betoanelor şi bordurilor ies mulţi verzişori, câtă frunză, câtă iarbă.

Orice groapă e clar delimitată de borduri noi
Spre dimineaţă, apocalipsa a ajuns şi la piaţă, printre maşini mirosind a zeamă de brânză şi acorduri de muzică populară. Ţăranii discutau ultima emisiune a OTVului, unde au votat cu DA la întrebarea “Credeţi că Eminescu a fost ucis de Titu Maiorescu?”

Apocalipsa a ridicat nedumerită din umeri, verificând în registre şi asigurându-se că nu a mai trecut pe aici. Mirosul era insuportabil, condiţiile mizere şi oamenii chiar nu meritau să fie eliberaţi din chinurile vieţii.

Vulcanul va renaşte din propriul praf de cărbune,
aşa cum renaşte total imaginar pasărea phoenix din propria cenuşă

One thought on “Apocalipsa nu găseşte mai nimic de distrus în România. Studiu de caz: Vulcan, HD

 1. 0gar

  Critici Municipalitatea din Vulcan pentru ca nu face nimic pentru promovarea turistica, dar nu le propui si tu o solutie, de pilda ca sa transforme orasul intr-un urias parc tematic care sa atraga anual zeci de mii de turisti, si ce parc tematic ar fi mai adecvat decat unul care sa evoce atrocitatile razboiului din Vietnam:
  – decorul este corespunzator, mai trebuie sparte toate geamurile si aprinse niste fumigene
  – bastinasii, de cand s-au inchis minele au devenit foarte ostili democratiei, vorbesc o limba ciudata si umbla imbracati in haine importate din Asia, mai trebuie decat sa-si puna pe cap palarii conice de paie si juri ca sunt toti adepti Viet-Cong
  – drumurile sunt pline de transee si obstacole anti-tanc, mai trebuie adaugata niste sarma ghimpata
  – cei de la Situatii de urgenta au achizitionat elicoptere pe care le utilizeaza la stingerea incendiilor forestiere; daca varsa apa din ele si le umplu cu napalm vor produce turistilor o impresie de neuitat

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.