Cum știi că apa de la robinet e bună de băut

În urmă cu un an, administratorul blocului venea să încaseze cheltuielile și mă întreba aproape de fiecare dată unde e bebelușul. Îi ziceam că nu avem așa ceva și el mă privea neîncrezător, ca un nazist ce mă suspecta că ascund evrei în pod doar ca să nu-i adaug la întreținere. Nu vreau să spun că omul e senil, dar nici că-i foarte sprinten intelectual.

Între timp, s-a ținut ședință în bloc și s-a angajat o firmă serioasă care să administreze trebile gospodărești. Acum, cu un user și o parolă, intru pe un site (e-bloc.ro) și scriu acolo câtă apă am consumat, văd toate cheltuielile blocului și (o să) pot chiar să le plătesc online. Asta cu cheltuielile blocului îmi place foarte mult, că văd câți bani s-au dat în total la compania de apă, la cea de salubritate sau la femeia de serviciu (300 de lei, apropo).

Îmi place pentru că e totul transparent, limpede ca apa. Și apropo de apă.

Singura chestie de care nu-s sigur în blocul ăsta e dacă apa de la robinet e bună de băut sau nu prea, pe motiv de țevi vechi în bloc sau altele. Teoretic, e bună. Dar eu țin minte că mai demult mi s-a făcut rău de la un pahar de apă de la robinet. Sau de la corcodușe, nu mai țin minte. În plus, locuiam în alt apartament, în alt oraș. Și dacă nu pot să am încredere nici în memoria mea, e greu să am într-o companie de apă. Chiar și într-una profi precum Apa Nova, care a desfășurat programul cu nume vag sexual “A doua țeavă” și care te învață că un singur robinet neetanş sau un vas WC care pierde o singură picătură pe secundă vor duce la o pierdere de apă de 0,5 m3/lună (mai multe astfel de cifre interesante aici).

Cum să testez dacă apa e bună fără să mă supun unor riscuri inutile și fără să trebuiască să învăț chimie? Am întrebat 100 de români. Aceștia au declarat că din bătrâni se povestește că poți bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată. Bun. S-a stabilit. Așa facem.

Mai trebuie doar să găsesc un cal și să-l aduc la etajul patru, în bucătărie, să-mi zică dacă e bună apa. Cât poate fi de greu? Nu trebuie decât să dau o tură pe la marginea orașului și sigur găsesc o căruță pe un drum național.

Foto: pinterest

3 thoughts on “Cum știi că apa de la robinet e bună de băut

  1. eminovici

    ion creanga ar fi mandru tine
    dupa ce gasesti calu nu poti sa ii cobori o galeata cu apa?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.