Am cumpărat cinci pâini, ca să îmi ajungă până după Paște

Întrucît nu pot face magie precum Domnul Nostru Iisus Hristos, care a transformat puțină pîine în multă pîine, a trebuit să cumpăr de la ALIMENTARA cinci pîini, să fiu sigur că am destulă în aceste zile de sărbătoare, cînd toate afacerile vor fi închise și timpul va sta în loc și familia va fi pe primul loc, după mîncare și băutură.

Firește, majoritatea mîncării pe care am pregătit-o zilele astea – mîncare de care oricum nu mă voi atinge pînă duminică, căci nu se cade – nu se consumă cu pîine. Dar nu știi niciodată cînd îți trebuie. Și mai bine să ai prea multă decît să nu-ți ajungă.

Am luat vreo cinci, să fie. Chiar dacă locuiesc singur și e puțin probabil să le mănînc pe toate.

Magazinul ALIMENTARA va fi închis în ziua de Paște, deci nu pot conta pe el să mă ajute cu pîine în Sfînta Duminică. Va fi deschis luni, dar numai pînă la orele 17. Deci mai bine să fiu sigur că am pîine din belșug și că nu îmi lipsește nimic în perioada Paștilor. Încerc să fiu un bun creștin și să am mereu foarte multă pîine, ca să respect voia Lui.

Și întocmai ca un bun creștin, pot să împart din pîinea mea, în caz că există vreunul dintre voi care nu și-a luat destulă pîine pentru următoarele zile. Ca norocul, am cumpărat și o pungă cu chifle, două baghete franțuzești și niște lipii cu mirodenii mediteraneene, deci mă pot lipsi de una-două pîini, maxim trei. Dar numai dacă este vorba de urgențe și e nevoie cruntă de pîine.

Am pîine albă, neagră, de secară, pîine cu tot felul de semințe și încă una albă, că aia se mănîncă cel mai bine. Am pîine, slavă Domnului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.