Albinele nu fac doar miere. Fac și pipi

Nu de puține ori mi s-a întîmplat să fiu afară, cu treabă sau doar aiurea, și să simt că mă picură ceva pe față. De cele mai multe ori e doar începutul unei ploi, dar există și cazuri excepționale în care sursa stropului e realmente inexplicabilă, pentru că cerul e senin, dar și pentru că am o bănuială solidă că urina păsărilor nu e lichidă. Și nu sînt sub un geam și nici nu stau de vorbă cu un amic care salivează excesiv.

Site-ul iflscience.com, care în traducere ar fi un fel de iubescștiințaînplm.ro, mi-a elucidat acest mister cu ajutorul unei poze. Fotograful britanic Mark Parrot a surprins un bondar în timp ce-și elimina în zbor acidul uric. Imaginea e o raritate, pentru că nu s-a mai văzut așa ceva, și a stîrnit deja un oarecare zumzet în mediul online. Așadar, nu erau stropi de ploaie căzuți din nori invizibili cei pe care-i simțeam pe față, erau picuri de insectă. 
Superb, mi-am zis eu văzînd poza, uite că natura are la dispoziție mai multe căi prin care să se revanșeze pentru toate dățile în care m-am pișat și eu în mijlocul ei. Există, deci, un echilibru în univers. Pentru mine, revelația asta a fost, ca să zic așa, o adevărată ușurare.

Poza e făcută de Mark Parrott, eu am găsit-o aici

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.