Îi spun că Hitler a fost curier în timpul Primului Război Mondial, livrînd mesaje între tranșee, și că era dezgustat că soldații germani mergeau în bordelurile franțuzești. Ca să păstreze intactă rasa ariană și să împiedice răspîndirea bolilor venerice, el a inițiat confecționarea unei păpuși gonflabile, pe care trupele naziste s-o poată lua pe front. Hitler însuși a conceput modelul, garnisindu-l cu plete blonde lungi și țîțe mari. Trupele aliate au bombardat Dresda, distrugînd fabrica înainte ca păpușile să invadeze piața.
Întîmplare adevărată. Chuck Palahniuk – Snuff
Suna prea frumos ca să fie adevărat, așa că am investigat puțin. Doar pentru că spui după o poveste True story! nu înseamnă că așa este. În acest caz însă este așa cum spune scriitorul, dar nu chiar.
poza găsită via Google, aici |
În luna iulie 2011, ziarul The Sun a dat publicității descoperirea unui anume Graeme Donald, cel care a descoperit proiectul secret al lui Hitler în timp ce căuta originea păpușii Barbie, care se presupune a fi inspirată dintr-o păpușă sexuală germană de după război.
Proiectul Borghild a fost inițiat de fapt de către Heinrich Himmler în 1940, acesta fiind foarte îngrijorat de pericolul pe care prostituatele franceze îl reprezentau pentru trupele germane. Poate nu atît de mult damele de companie, cît sifilisul pe care acestea îl răspîndeau, făcîndu-i pe bravii soldați naziști incapabili să-și exercite îndatoririle pe perioada războiului. Păpușa a apărut sub numele de alinător sintetic.
Hitler a aprobat personal confecționarea respectivei păpuși, în mărime nu chiar naturală, pe care soldații să o poată căra în raniță, pe lîngă legendarul baston de mareșal. Prima femeie care a fost abordată ca să fie model pentru jucărică a fost actrița maghiară Kathy von Nagy, iar după refuzul acesteia s-a optat pentru versiunea blondă, mai aproape de idealul arian.
În 1942, proiectul a fost interruptus pentru că soldații au refuzat să poarte după ei jucăria sexuală, de frica rușinii ce ar fi îndurat-o în cazul capturării de către trupele britanice. Ba mai mult, fabrica din Dresden chiar a fost bombardată și toate alinătoarele au fost distruse. Cine știe, poate dacă ar fi funcționat ideea cu partenerele sexuale tăcute și soldații germani ar fi fost mai concentrați la lupte și nu la bagaboante, alta ar fi fost soarta războiului și eu scriam acum articolul acesta folosind umlaut și litera ß.
. . .
. .
.