85% din români fac parte din grupul celor 1% care nu ascultă manele

Întrebarea “Asculți manele?” n-a făcut parte din recensământ pentru că întregul proces era și așa destul de complicat și pentru că fâstâcelile pe care le provoacă de obicei mica interogație pur și simplu nu pot fi redate într-un formular deloc flexibil în acestă privință.

Și pe deasupra, nici nu prea există un mod elegant de a integra într-un formular grilă opțiunea “ah… nuuu…, numa’ așa câteodată când beau. adică depinde de atmosferă, dar nu intenționat. înțelegi?”

Statusul relației dintre majoritatea românilor și manele e “it’s complicated”. Teoretic n-au tangențe dar practic uneori n-ai cum să nu. Cu toate acestea, 85% dintre români ar declara cu mâna pe cardul de salariu că ei fac parte din acei 1% care nu ascultă manele nici în ruptul gâtului.

Nici măcar atunci când vecinul de jos se îmbată și dă la maxim aceeași piesă timp de 4 ore. Nici măcar în facultate, când ar fi cea mai potrivită vreme pentru a experimenta diferite chestii. Nici măcar în excursii în zonele rurale unde n-ai unde să întinzi pătura de picnic fără să răzbată din apropiere acorduri muzicale cu accente puternice de acordeon și microfon cu ecou.

Nici măcar atunci când li se aduce la cunoștință non-sensul care s-a strecurat subtil în titlul articolului.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.