7 idei de protest pentru Noua Dreaptă

După ce au întrerupt, cântând imnul, un spectacol al operei din Cluj, pe motiv că unul dintre artiști cânta în arabă și rostea numele lui Allah, membrii Noii Drepte privesc cu încredere spre viitor și caută metode noi și creative de a-și manifesta public ignoranța.

Sensibilitățile lor naționaliste, incompatibile cu o lume din ce în ce mai globalizată și mai interconectată, pot fi extrem de ușor iritate de orice influență externă. Iar influențe externe sunt multe, unele chiar foarte puțin cunoscute, de aceea aș dori să propun 7 idei care să-i ajute pe ‘dreptaci’ să-și plănuiască în cunoștință de cauză următoarele contravenții și, doamne ajută!, eventuale dosare penale:

1- afară din țară cu covoarele persane! Asta era ceva evident, la prima mână, deși parcă-i văd pe sexo-naziștii lui Cătălin Mărincuș că le păstrează doar ca să le calce simbolic în picioare. Păcat că nu-i lasă mamele să intre în casă încălțați, că ar putea să le mânjească și mai tare.

2- boicotarea tuturor cafenelelor și barurilor care servesc cafea de tip arabica. Românii adevărați, iubitori de neam și tradiții consumă doar robusta, care parcă tot de niște musulmani a fost descoperită. Deci mai bine să renunțe de tot la cafea, oricum n-au nevoie de mai multă agitație.

3- eliminarea completă a cifrelor arabe și folosirea exclusivă în scris a cifrelor romane. Fiind descendenții unor daci mândri și liber, pare firesc ca membrii noii drepte să apeleze la moștenirea culturală a poporului care i-a asimilat pe daci. De fapt, foarte multă matematică a fost descoperită de musulmani, deci ar putea la fel de bine să se rezume la număratul pe degete.

4- refuzul folosirii periuței de dinți, popularizată de profetul Mohamed, care se spăla regulat pe dinți cu un fel de crenguță numită miswak. Egiptenii antici, alți păgâni, au fost primii oameni ce au folosit în scopul igienei orale crenguțele unui anume ‘arbore de periuțe de dinți’. Renunțarea la periuțe i-ar ajuta să fie constanți în scosul mizeriilor pe gură, deci poc! doi iepuri dintr-un foc.

5- jos cu șaroma! jos cu kebabul! jos cu salata de vinete, care nu-i decât un baba ganoush sub acoperire care vrea să ne îndepărteze de valorile gastronomiei tradiționale: mămăliga (zisă și polenta) și sarmalele (în turcă, sarmak înseamnă învelit).

6- chitara are ca model lăuta arabă, care a ajuns în Andalusia prin secolul nouă și a primit denumirea de qitara, deci orice bucată muzicală ce conține sunete de chitară nu face decât să-l slăvească pe Allah. Dumnezeu preferă naiul. Habar naiul.

7- primele ceasuri automate au fost contruite în jurul anului 1.200 de un tip pe nume al-Jazari de prin părțile Diyarbakir-ului, undeva prin Turcia de sud-est. O idee excelentă de protest ar fi ca membrii noii drepte să nu mai folosească ceasurile automate (nici măcar alea digitale de pe iPhone-ul inventat de sirianul Steve Jobs). Un câștig suplimentar, pe lângă transmiterea unui mesaj puternic, revoluționar, ar fi că, fără ceasuri, tipii ăștia n-ar mai ști cu precizie cât sunt de înapoiați și asta le-ar da curaj să facă în continuare scandal.

Acestea sunt propunerile mele. Sper să-i ajute pe cei de la Noua Dreaptă să se izoleze cât mai ermetic de toate influențele externe. Ba mai mult, le propun din adâncul sufletului meu să aibă un succes atât de mare în acest izolaționism încât să nici nu mai aud de ei, întrucât televiziunea, ziarul și internetul sunt invenții străine, neromânești.

Foto: internet

9 thoughts on “7 idei de protest pentru Noua Dreaptă

 1. Zamolxe servant

  “Ba mai mult, le propun din adâncul sufletului meu să aibă un succes atât de mare în acest izolaționism încât să nici nu mai aud de ei, întrucât televiziunea, ziarul și internetul sunt invenții străine, neromânești.”
  Nu e adevarat! Dacii comunicau “wireless” inca dinainte de inventarea apei calde, tot de daci.
  Zamolxe a creat lumea si pe daci pentru a o stapanii.

  Reply
 2. alex i

  Degeaba calci covoarele persane in picioare (simbolic), daca nu le si bati zdravan in aproprierea sarbatorilor crestine importante.

  Reply
 3. rokk

  political corectness, pana iti f==e un arab copilul.. ..tipic romanesc, daca ceva nu te afecteaza direct, te doare in cur… Noua Dreapta is niste idioti oricum…. se iau de unguri ca le e frica de tigani, si trebuie cumva sa-zi justifice existenta.. batandu-ti joc de o initiativa anti-araba de cacat sau nu, nu te face cu nimic mai inteligent!

  Reply
 4. nicole keri

  Bine ar fi daca dreptacii si-ar arunca privirea in istoria si mai ales in cultura arabilor.

  Reply
 5. Ralu

  Nu, am constatat recent ca exista speranta. Am intrat intr-o pensiune frumos decorata cu un portret al lui Zelea Codreanu. Asta era la mezanin. La etajul 1 era un portret la tinerete al lui Ataturk (!!) acompaniat pe restul peretilor de portrete in marime naturala ale unor odalisce plus size (practic un pleonasm, scuze). La 2 n-am mai urcat, cine stie ce mai gaseam, un Mao, ceva. Sau Buddha?

  Reply
 6. Pingback: Ce mi-a mai plăcut pe internet (5) – Alina Valentina Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.