5 motive pentru care sînt mîndru să fiu romîn

1. Doi refugiați afgani s-au apucat de plîns cînd au aflat că au ajuns în România. Se pare că singurul motiv pentru care un refugiat ne-ar trece granița e că s-a rătăcit. Asta e ca și cum ți-ar intra un șobolan în bucătărie și ar zice “Nu, mersi, coaie. Condițiile astea nu mi se par acceptabile, ar fi sub demnitatea mea să mă instalez aici.”. Nu știu cum să vă explic, dar pe mine mă înceracă o mîndrie copleșitoare de fiecare dată cînd aud de o astfel de pățanie.

2. Corneliu Vadim Tudor s-a dus în Rai ca să-i scuipe pe îngerii care vorbesc altă limbă decît el. Multă lume se bucură că acest cancer moral nu se mai poate manifesta în nici o formă. În schimb, destul de multă lume îl regretă, ba chiar îi iartă derapajele pe motiv că a fost un poet talentat. Asta e ca și cum ai spune că Mao a fost un băiat extraordinar doar pentru că făcea un chow mein delicios. Platingul, cel puțin, era demențial. Un cancer e un cancer indiferent dacă bubele pe care le provoacă par artistice sau nu. Mîndru de propriul cancer, asta înseamnă să fii romîn idiot.

3. Oana Zăvoranu e milionară în valută străină. Dacă îți mai trebuia vreo dovadă că Dumnezeu te urăște, iat-o! Rebutul ăsta uman, care a devenit celebru dezbrăcîndu-se de haine și de bun-simț, are acum mai mulți bani decît poate număra. Ceea ce ar fi fost valabil și dacă ar fi avut doar 83 de euro, cred. Femeia asta e atît de toxică încît nici Cernobîlul nu se apropie de ea, dar, cumva, e mai cunoscută decît orice scriitor. Sînt mîndru de-mi vine să mă cac pe mine. Cine știe, poate reușesc și eu să fac bani din rahat, așa cum a făcut Zăvoranca.

4. Gigi Becali a scris cărți științifice. Nu există un oximoron mai puternic decît propoziția anterioară, nici măcar “Iisus a binecuvîntat acceleratorul de particule din Geneva” nu se apropie de halucinantul ideei că Becali ar fi în stare să scrie mai mult de o frază coerentă care, pe deasupra, să mai fie considerată și științifică. Sînt mîndru de nu mă mai știu comporta. Știu, nu-i mare brînză să scrii o carte, dar să pui poze de cînd ai fost în vacanță în Grecia și să aiurezi în scris pe teme spirituale e opusul științificului.

5. Ponta încă e premier. Tipul ăsta minte mai ușor decît respiră și o face cu lejeritatea cu care flegmează tractorisul pe hotar. Sînt mîndru că locuiesc într-una din acele țări în care e corectă din punct de vedere logic propoziția “Primii oameni în stat sînt ultimii oameni”.

Astea-s motivele mele. Dacă nu vă plac, am altele, vorba unui ochelarist cu mustața desenată.
Voi ce motive aveți să fiți mîndri că sînteți romîni?

și Inna e mîndră că e romîncă, de aia cîntă mai mult în engleză (poza e de aici)

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.