3 lucruri care îmi plac la Noua Ordine Mondială

E nouă

În general, tot ce e nou e mai bun decât tot ce e vechi. Excepțiile precum vinul, pictura și unele brânzeturi nu fac decât să confirme regula. Noile guverne din umbră vor funcționa mai bine pe măsură ce se upgradează.

Cu un sistem de operare din care s-au eliminat hibele, cu mai multe emoticoane și mai multe camere de filmat, Noua Ordine Mondială ar trebui să fie cel puțin la fel de râvnită ca noul iPhone. Diferența e că, spre deosebire de iPhone, Noua Ordine Mondială va veni într-o singură culoare. Alb.

E ordine

Personal, îmi place ordinea. În bibliotecă, în viață, în gânduri, ordinea e mereu preferabilă dezordinii. Încă mi-e neclar de ce lumea se teme de Noua Ordine, în loc să fie îngrozită de Vechiul Haos.

De fiecare dată când se întâmplă ceva scandalos, publicul are reacții de genul “De ce nu face cineva ceva?”. Acum, când cineva chiar dorește să facă ceva în direcția aranjării lucrurilor pe un făgaș lin, aceiași oameni care doreau intervenția unor autorități superioare strâmbă din nas. E cel puțin ciudat.

E mondială

În general, tot ce e Mondial e apreciat de oameni, fie că e vorba de Campionatul Mondial de Fotbal, Războaiele Mondiale, despre care încă se fac o droaie de filme și documentare și încă se scriu zeci de cărți și articole, sau Nelson Mondialul, despre care gurile rele spun că, în ciuda numelui, e o personalitate locală. Mondial e bun. Globalizarea e ok. Un singur guvern planetar e exact ce ne trebuie pentru a fi vizitați de civilizațiile extraterestre, care ne evită exact pe motiv că suntem atât de tribali și de divizați.

Toate aspectele pozitive ale noii ordini mondiale sunt anunțare direct din titlu. Știi la ce să te aștepți, exact ca la Moartea domnului Lăzărescu. Trei cuvinte cu încărcătură pozitivă dau naștere unui concept minunat. Rar mai întâlnești o alăturăre de trei cuvinte atât de fericită. Există unul singur la care mă pot gândi: jucării sexuale gratuite.

One thought on “3 lucruri care îmi plac la Noua Ordine Mondială

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.