13 lucruri mai puțin cunoscute despre vaccin

Vaccinul lucrează oarecum contra-intuitiv, antrenându-ți imunitatea printr-o doză mică din virusul de care ar trebui să te apere. E ca bătaia primită de la părinți: dacă ai încasat-o o dată, faci tot posibilul să nu mai ajungi în situația aia. Iei bătaie mică acum ca să nu iei bătaie mai mare mai târziu. Deci, funcționează. Și vaccinul, și bătaia.

Tot mai mulți oameni sunt împotriva vaccinului. Aceștia sunt genul de oameni care se tem că dacă au mintea deschisă, îi trage curentul.

De obicei, în dezbaterile pe tema vaccinului se înfruntă un doctor, care a făcut facultatea de medicină, a studiat și a practicat medicina mulți ani, și un anti-vaccinist, care a avut câteva după-amieze libere și a citit două bloguri.

Vaccinul e urât, pentru că îți lasă o cicatrice de-aia nașpa pe braț. Lipsa vaccinului e la fel de urâtă, pentru că îți lasă și ea o cicatrice nașpa, puțin mai mare, de la autopsie.

Dacă nu te vaccinezi când ești mic, când ești mare nu mai te joci.

În zilele noastre, e nevoie de vaccin deoarece copiii nu își mai pot face imunitatea în stilul clasic, jucându-se în spatele blocului și mâncând corcodușe de pe jos, că stau numai în casă la calculator.

Teoretic, există șanse ca vaccinul să fie rău. Toate dovezile arată contrariul, dar să presupunem, prin absurd, că vaccinul e rău. Care sunt, totuși, șansele ca, dintre toți oamenii din România, tocmai Olivia Steer să fi descoperit acest lucru?

Și vegan, și anti-vaccinist, Olivia Steer e la două linkuri distanță de a descoperi că pământul e plat.

Iordache a avut dreptate: nu există nici o diferență între vaccinul pe care nu îl faci la un spital de stat și cel pe care nu îl faci la un spital privat.

Vaccinul e contestat deoarece conține o doză mică de aluminiu. Dar aluminiu există și în laptele matern, în doză mult mai mare. Acesta din urmă însă nu e contestat deoarece vine într-un ambalaj extrem de atrăgător.

Corelația nu implică cauzalitate. Dacă autismul se descoperă după vaccin, nu înseamnă că e provocat de acesta. În același fel, dacă eu mă masturbez la o oră după ce am văzut Moromeții 2, nu înseamnă că am un fetiș cu țărani supărați care mormăie și fumează într-una.

Dacă ești destul de celebru, poți să înțepi copiii cu ce vrei tu și nu pățești nimic. Cel mai bun exemplu e Michael Jackson.

Cea mai grea parte la a fi anti-vaccin e să-i explici copilului că nu o să prindă majoratul pentru tu că ai avut mai multă încredere într-o bucătăreasă de pe internet decât într-un doctor.

8 thoughts on “13 lucruri mai puțin cunoscute despre vaccin

  1. Pingback: Olivia Steer,conspiratia farmaceutica si ….eu – Aletzsa's Blog

  2. 0gar

    Vaccinul contine virusi inactivi. De aceea nu are intotdeauna efect. Ca sa fie eficient, ar trebui sa contina virusi activi. La inceputurile vaccinarii, asa ceva foloseau medicii pe pielea pacientilor (sau chiar pe propria piele, daca nu convingeau pe cineva ca sa se ofere voluntar). Vaccinarea era dureroasa, apareau si efecte secundare iar pacientii ramaneau cu sechele. Asa ca s-a ales solutia folosirii virusilor inactivi. Asta inseamna cultivarea controlata de virusi in niste recipiente din plastic, peste ei se toarna niste ”compot” ca sa-i amorteasca si apoi sunt transferati in seringi cu care sunt intepati copiii. Simplu ca ”Buna ziua”. Dar ca sa functioneze chestia asta, trebuie sa-i vaccineze pe toti. Nu merge daca un parinte zice ”Copilul meu e sensibil, pe al meu sa nu il vaccinati, noi folosim metode naturiste.”
    Le propun tuturor acelor parinti metoda indiana. Este naturala, e ieftina, nu necesita laboratoare de cercetare, nu este nevoie de mana de lucru calificata, se poate face oriunde, nu trebuie Asigurare medicala. Metoda indiana poate parea cam primitiva pentru Secolul XXI dar se pare ca functioneaza, populatia tarii lor depasind 1 miliard de locuitori.

    Reply
  3. Roxana

    Ogar, garantat nu ai nici cele ma imodeste cunostinte medicale. Se spune virusuri si nu virusi. Exista mai multe tipuri de vaccinuri, vaccinuri vii atenuate, vaccinuri inactivate sau omorate, toxoizi sau anatoxine, vaccinuri obtinute prin recombinare genetica etc. Lasa sfaturile medicale celor care au aceste cunostinte pe care le-au invatat de-a lungul anilor.

    Reply
  4. 0gar

    Ma bucur ca am gasit in sfarsit pe cineva competent (mai bine zis ma bucur ca mai intra si altcineva in afara Tibi pe acest site foarte exclusivist) care imi explica si mie cum poate un organism atat de minuscul si atat de primitiv (cum e virusul) sa doboare un organism masiv, complex, pluricelular, foarte evoluat si care poate sa comunice la distanta cu miliarde de organisme la fel de evoluate ca el si care are la dispozitie o tehnologie care ii poate prelungi viata naturala.
    Confuzia dintre virusi si virusuri este foarte des intalnita, iar personalul medical al Spitalului Orasenesc Targu Neamt Judetul Neamt poate sa confirme acest lucru.

    Reply
  5. 0gar

    Primind la comentariul meu despre vaccinuri 3 voturi negative- al Roxanei, al Anei si al inca unei persoane anonime (care cred ca e de genul feminin pentru ca femeile sunt unite, tin unele cu altele – cu exceptia cazului in care isi disputa vreun obiect de uz casnic) si doar unul pozitiv (merci Tibi pentru vot, dau o bere) m-am gandit ca 3-2 e un scor strans si ca as putea sa egalez sau chiar sa rastorn rezultatul asa ca m-am dus sa aflu mai multe informatii pe Internet, de pe site-urile de medici, de programatori si de lingvisti si acestea sunt rezultatele:
    – de pe site–urile de specialitate in domeniul sanatatii publice de la noi din tara informatiile continute pe blog-uri erau numai despre cresterea numarului de bolnavi, cresterea pretului la medicamente, coroborata cu scaderea locurilor din spitale si scaderea numarului de doctori si prognozau colapsul sistemului de sanatate aflat deja la limita asa ca mi-am lasat intrebarea mea despre virusi in Forum si nu-mi mai ramane altceva de facut decat sa astept raspunsul (inca n-am primit nimic, se pare ca mai dureaza ceva)
    – de pe site-urile de programatori am primit instantaneu mai multe raspunsuri de-odata, multe fiind scrise in limba engleza sau in limba romana dar continand cuvinte din engleza cum ar fi ROOT, FALSE, NONE, IF s.a.m.d.; am inteles astfel ca un program informatic care nu numai ca nu foloseste la nimic ba chiar produce dezastru in baza de date deoarece are acelasi efect ca o boala a primit denumirea printr-un ‘imprumut’ facut din medicina (in programare nu exista nici un cuvant care sa descrie acest program creat intentionat sau din greseala) asa ca a fost numit “virus”, apoi ca orice lucru imprumutat pe care nu-l mai inapoiezi de unde l-ai luat – asa ramane
    – lingvistii sunt categoria de oameni care detin cele mai multe site-uri din tot Internetul, aproape la fel de multe ca site-urile porno dar eu zic ca aceasta diferenta este datorata numai din cauza intarzierii practicarii acestei meserii, lingvistii activeaza din timpuri ceva mai recente decat damele de companie din Paleolitic (care se bazau mai mult pe imagini sugestive decat prin sunete ca sa-si atraga clientii), mai precis de pe timpul constructiei Turnului Babel, proiectul acela megaloman inceput in Antichitate si neterminat niciodata din cauza depasirii duratei de executie, a epuizarii fondurilor alocate sau cel mai probabil din cauza nerespectarii Autorizatiei eliberate de catre Primaria Babilon care a si dat apoi un ordin de demolare pentru ca pe placutele din lut era simbolizat un imobil avand Parter+Etaj+Mansarda dar in realitate dezvoltatorul imobiliar construia un ziggurat cu bloc pentru locuinte, cu subsol pentru temnita, cu Mall pentru bazar, cu parcare supra-etajata pentru camile si cu heliport pe acoperis pentru Aladin, care ateriza noaptea acolo, isi lua covorul sub brat si cobora beat pe scari tinandu-si in cealalta mana lampa aprinsa; din site-urile lingvistice am aflat ca cuvantul “viruși” este varianta vulgara a cuvantului “virusuri” (la fel cum cuvantul “doișpe” este varianta vulgara a lui “doisprezece”).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.