13 lucruri mai puțin cunoscute despre vaccin

Vaccinul lucrează oarecum contra-intuitiv, antrenându-ți imunitatea printr-o doză mică din virusul de care ar trebui să te apere. E ca bătaia primită de la părinți: dacă ai încasat-o o dată, faci tot posibilul să nu mai ajungi în situația aia. Iei bătaie mică acum ca să nu iei bătaie mai mare mai târziu. Deci, funcționează. Și vaccinul, și bătaia.

Tot mai mulți oameni sunt împotriva vaccinului. Aceștia sunt genul de oameni care se tem că dacă au mintea deschisă, îi trage curentul.

De obicei, în dezbaterile pe tema vaccinului se înfruntă un doctor, care a făcut facultatea de medicină, a studiat și a practicat medicina mulți ani, și un anti-vaccinist, care a avut câteva după-amieze libere și a citit două bloguri.

Vaccinul e urât, pentru că îți lasă o cicatrice de-aia nașpa pe braț. Lipsa vaccinului e la fel de urâtă, pentru că îți lasă și ea o cicatrice nașpa, puțin mai mare, de la autopsie.

Dacă nu te vaccinezi când ești mic, când ești mare nu mai te joci.

În zilele noastre, e nevoie de vaccin deoarece copiii nu își mai pot face imunitatea în stilul clasic, jucându-se în spatele blocului și mâncând corcodușe de pe jos, că stau numai în casă la calculator.

Teoretic, există șanse ca vaccinul să fie rău. Toate dovezile arată contrariul, dar să presupunem, prin absurd, că vaccinul e rău. Care sunt, totuși, șansele ca, dintre toți oamenii din România, tocmai Olivia Steer să fi descoperit acest lucru?

Și vegan, și anti-vaccinist, Olivia Steer e la două linkuri distanță de a descoperi că pământul e plat.

Iordache a avut dreptate: nu există nici o diferență între vaccinul pe care nu îl faci la un spital de stat și cel pe care nu îl faci la un spital privat.

Vaccinul e contestat deoarece conține o doză mică de aluminiu. Dar aluminiu există și în laptele matern, în doză mult mai mare. Acesta din urmă însă nu e contestat deoarece vine într-un ambalaj extrem de atrăgător.

Corelația nu implică cauzalitate. Dacă autismul se descoperă după vaccin, nu înseamnă că e provocat de acesta. În același fel, dacă eu mă masturbez la o oră după ce am văzut Moromeții 2, nu înseamnă că am un fetiș cu țărani supărați care mormăie și fumează într-una.

Dacă ești destul de celebru, poți să înțepi copiii cu ce vrei tu și nu pățești nimic. Cel mai bun exemplu e Michael Jackson.

Cea mai grea parte la a fi anti-vaccin e să-i explici copilului că nu o să prindă majoratul pentru tu că ai avut mai multă încredere într-o bucătăreasă de pe internet decât într-un doctor.

7 thoughts on “13 lucruri mai puțin cunoscute despre vaccin

 1. Pingback: Olivia Steer,conspiratia farmaceutica si ….eu – Aletzsa's Blog

 2. 0gar

  Vaccinul contine virusi inactivi. De aceea nu are intotdeauna efect. Ca sa fie eficient, ar trebui sa contina virusi activi. La inceputurile vaccinarii, asa ceva foloseau medicii pe pielea pacientilor (sau chiar pe propria piele, daca nu convingeau pe cineva ca sa se ofere voluntar). Vaccinarea era dureroasa, apareau si efecte secundare iar pacientii ramaneau cu sechele. Asa ca s-a ales solutia folosirii virusilor inactivi. Asta inseamna cultivarea controlata de virusi in niste recipiente din plastic, peste ei se toarna niste ”compot” ca sa-i amorteasca si apoi sunt transferati in seringi cu care sunt intepati copiii. Simplu ca ”Buna ziua”. Dar ca sa functioneze chestia asta, trebuie sa-i vaccineze pe toti. Nu merge daca un parinte zice ”Copilul meu e sensibil, pe al meu sa nu il vaccinati, noi folosim metode naturiste.”
  Le propun tuturor acelor parinti metoda indiana. Este naturala, e ieftina, nu necesita laboratoare de cercetare, nu este nevoie de mana de lucru calificata, se poate face oriunde, nu trebuie Asigurare medicala. Metoda indiana poate parea cam primitiva pentru Secolul XXI dar se pare ca functioneaza, populatia tarii lor depasind 1 miliard de locuitori.

  Reply
 3. Roxana

  Ogar, garantat nu ai nici cele ma imodeste cunostinte medicale. Se spune virusuri si nu virusi. Exista mai multe tipuri de vaccinuri, vaccinuri vii atenuate, vaccinuri inactivate sau omorate, toxoizi sau anatoxine, vaccinuri obtinute prin recombinare genetica etc. Lasa sfaturile medicale celor care au aceste cunostinte pe care le-au invatat de-a lungul anilor.

  Reply
 4. 0gar

  Ma bucur ca am gasit in sfarsit pe cineva competent (mai bine zis ma bucur ca mai intra si altcineva in afara Tibi pe acest site foarte exclusivist) care imi explica si mie cum poate un organism atat de minuscul si atat de primitiv (cum e virusul) sa doboare un organism masiv, complex, pluricelular, foarte evoluat si care poate sa comunice la distanta cu miliarde de organisme la fel de evoluate ca el si care are la dispozitie o tehnologie care ii poate prelungi viata naturala.
  Confuzia dintre virusi si virusuri este foarte des intalnita, iar personalul medical al Spitalului Orasenesc Targu Neamt Judetul Neamt poate sa confirme acest lucru.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.