Ceapa e afrodisiac. Când dragostea e în aer, o simți, pentru că încep să te usture ochii.
Un sfert din alunele de pădure ale lumii sunt folosite pentru Nutella. Restul alunelor sunt o dezamăgire pentru părinții lor.
În Rusia, berea a fost clasificată băutură alcoolică doar din 2011. Înainte, era catalogată drept supliment nutritiv pentru copii.
Cel mai furat aliment din lume e brânza. Probabil că cei care o fură nu și-o permit sau sunt prea *pun ochelari de soare peste cei de vedere* zgârie-brânză.
Castraveții sunt 96% apă. Restul de 4% sunt iluzii despre cum o să slăbești mâncând doar salată cu castraveți.
La oameni, pofta de dulce e înnăscută. Totuși, pofta de eclere cu cremă de caramel sărat se dezvoltă abia la maturitate.
Bananele nu au semințe și nu se pot reproduce. Forma lor falică nu este altceva decât o crudă ironie a sorții.
În principiu, mierea e vomă de albine. Similar, voma de om e miere pentru câini.
Numărul de semințe dintr-o rodie e variabil. Rodia e cel mai manelist fruct, pentru că la întrebarea “câte semințe ai?” răspunde “fără număr”.
Ciocolată albă nu e ciocolată adevărată. În mod similar, iadul alb nu e un iad adevărat, pentru că ține maxim câteva zile. Iadul adevărat e etern.
A existat o vreme în care homarii erau atât de abundenți încât erau considerați mâncarea săracului. Fiecare perioadă istorică are șaroma ei.
Prin anii 1.830, ketchup-ul era considerat medicament. Nu trata nimic, deci probabil era medicament homeopat.
Cartofii pot să absoarbă și să reflecte semnalele wi-fi. În schimb, e dificil să-i convingi să împartă cu tine un cont de Netflix.
Foto: foodrevolution.org
Ceapa, afrodisiac? Poate pentru tractoristi. Da’ pentru aia orice leguma e afrodisiac, chiar si rosiile stricate.
Daca alunele de padure reprezinta elita fructelor, atunci ce reprezinta alunele de pamant – adica arahidele? Minerii?
In Rusia a inceput sa se bea bere de cand a aparut fenomenul de incalzire globala, adica din anul 2011. Si pana atunci a fost consumata, desigur, dar in stare solida, sub forma de cuburi de gheata aruncate in paharul cu vodka.
Branza este cea mai furata? Ma asteptam sa fie caviarul pe primul loc sau sushi-ul proaspat cu ton japonez; toti aceia care fura produse lactate nu vor face nici o branza.
Daca slabesti mancand castraveti, atunci o sa slabesti si mai repede daca ii bagi in mixer si bei decat zeama.
Avand in vedere faptul ca la toate fast-food-urile se adauga zahar la prepararea produselor, nu ma mira faptul ca a inceput sa se bage sare in dulciuri. Asta e un fel de razbunare a cofetarilor, banuiesc.
Bananele sunt fructele cele mai apreciate de catre maimute, care sunt rudele mai indepartate ale oamenilor, daca e sa-l credem pe Darwin. Poate de-asta nu le da popa enoriasilor banane, ca sa nu le bage in cap vreo erezie.
Pai si ce daca mierea este o pasta regurgitata de niste insecte? Varza murata este o leguma tinuta in apa sarata pana cand se descompune si incepe sa puta, dar uite ce sarmale gustoase se fac cu varza. Ce mananca cainii e o alta mancare de peste.
Rodia, la fel ca ananasul, kiwi, pomelo si fructul pasiunii sunt ca niste bibelouri pe care nu le mananci – le pui in fructiera, ca decor, iar dupa ce se strica – cumperi altele.
Ciocolata alba este o metoda de tehnica de marketing, la fel ca vaca mov.
Homarii, abundenti… Cand? Pe vremea lui Noe?
In anul 1886 Coca-Cola era considerata medicament si se vindea la ”Drogherie”. Banuiesc ca peste 200 de ani, urmasii nostri se vor pisa pe ei de ras cand vor citi ce pastile cumparam noi astazi de prin farmacii.
Am vazut un clip pe Internet despre cum sa incarc telefonul mobil folosind trei banane si niste fire de cupru, este foarte simpla schema dar in Romania bananele sunt scumpe, oare merge cu trei cartofi?