13 lucruri mai puțin cunoscute despre feminism

Feminismul s-a manifestat pentru prima dată în anul 1907 într-o localitate de lângă Boston, Massachusetts, după ce o tânără de 21 de ani a reușit să-și urce singură valiza în tren.

Feminismul a apărut ca o reacție împotriva tiraniei patriarhatului, concept pe care filozoful canadian Jordan B. Peterson îl neagă pentru că celebritatea și relevanța lui depind de asta. În România, tirania patriarhatului e cunoscută și sub numele de B.O.R.

Feminismul militează pentru egalitatea de șanse între sexe. În clipa în care își îndeplinește misiunea, feminismul devine inutil. Deci scopul final al feminismului este să nu mai existe feminism. Din acest motiv, ar trebui încurajat cât mai intens.

În general, bărbaților nu le plac feministele. Nu știu de ce, poate dacă ar zâmbi mai des…

Bărbații manifestă un dezgust sincer față de feminism pentru că se tem că prin egalitatea sexelor s-ar pierde tradiții vechi precum furatul miresei sau exploatarea femeii în scopuri sexuale, sociale, politice și economice.

Unii bărbați urăsc feminismul pentru că se simt amenințați. Li se pare că e o distanță foarte mică între o femeie care vrea să fie plătită cât un bărbat pentru aceeași cantitate de muncă depusă și una care vrea să încerce pegging-ul.

Argumentele în favoarea feminismului sunt cu 50% mai credibile atunci când vin din gura unui bărbat, motiv pentru care mișcarea avansează atât de anevoios. Bărbații nu vor să renunțe la privilegii. În plus, mișcarea e condusă de femei, și știm cu toții cum conduc ele.

O altă problemă e faptul că feminismul este neînțeles sau prost înțeles. Nu e vorba de ce spun feministele, ci de tonul pe care o spun.

Feminismul poate părea neplăcut pentru că amenință stabilitatea rolurilor de gen cu care s-au obișnuit oamenii. În opinia unora, există chestii pe care doar femeile ar trebui să le facă, cum ar fi crescutul copiilor, întreținerea gospodăriei, făcutul de prăjituri, mimatul de orgasme, suferitul, etc.

Feminismul nu e soluția. Educația corectă a copiilor, în spiritul toleranței și non-discriminării, e soluția. Să încerci să combați misoginia prin feminism e ca și cum ai încerca să combați încălzirea globală prin comunism.

Nu există bărbați feminiști, doar bărbați care nu mai știu ce să facă să fută și ei ceva.

Feministele au lansat în urmă cu câțiva ani mișcarea #metoo. Din păcate, această s-a dovedit insuficientă pentru că pe multe dintre ele nu le ajută mișcarea, e nevoie să lucreze și la dietă.

Dacă bărbații se comportă urât cu femeile e pentru că au fost abuzați de mamele lor în copilărie și caută să se răzbune. Deci feminismul trebuie să rezolve încă o problemă creată de femei.

Sursa foto: dailyillini.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.