13 lucruri mai puțin cunoscute despre clitoris

1. Clitorisul nu are nici un fel de rol în reproducere, e acolo doar pentru distracție. Practic, e ca o pernuță decorativă sau o pereche de pantofi: încă lucru pe care femeile îl au fără să aibă neapărat nevoie de el.

2. Clitorisul e format din țesut erectil și se întărește în timpul actului sexual. Iată că există încă o chestie la care femeile pot fi mai bune decît bărbații: erecțiile.

3. Clitorisul crește pe măsură ce posesoarea lui înaintează în vîrstă, sexul devenind mai bun cu timpul. Acesta e probabil și principalul motiv pentru care multe septuagenare refuză să declare violul.

4. Comunitatea masculină a recunoscut în mod oficial clitorisul ca organ de sine stătător abia în anul 1989, pînă atunci el avînd statutul de zgîrci vaginal.

5. Clitorisul poate fi abordat ca un mouse: poți să-ți folosești degetele pentru clit sau dublu clit, dar cel mai mare spor îl ai cu mișcarea de scroll.

6. Vîrful clitorisului poartă numele de Punctul C. Pe lîngă acesta, femeile mai au zone erogene în Punctele G, A și U. Din păcate, nu există nici un avantaj pentru cei care au terminat facultatea de Litere.

7. Mare parte din clitoris (trei pătrimi, ca să fim exacți) este ascunsă vederii, acesta fiind comparat deseori cu un iceberg. Dacă nu te lovești de el, nu ți se scufundă Titanicul.

8. Are cel mai important rol în producerea orgasmului feminin. Factorii mai puțin importanți care contribuie la orgasmul feminin sînt ambianța, sentimentul de siguranță, ce-a zis horoscopul în ziua aceea și mărimea penisului. În această ordine.

9. Deși filmele porno îl prezintă ca fiind un fel de aperitiv sexual, acesta poate fi consumat și ca fel principal, fiind mai mult decît îndestulător.

10. În medie, femeile ajung la orgasm în 4 minute. De obicei, bărbații isprăvesc mai repede, dar asta se datorează exclusiv naturii lor competitive.

11. Clitorisul conține aproximativ 8.000 de terminații nervose. Stimulate corect, acestea provoacă o terminație foarte fericită (dacă înțelegeți ce vreau să zic).

12. În limbajul popular, clitorisul este cunoscut sub numele de ‘lindic’, asta după ce țăranii au observat că are o formă aproximativ ‘cilindică’.

13. Clitorisul este pentru orgasm ceea ce Sfîntul Petru este pentru Grădina Raiului.

Foto: wiki

2 thoughts on “13 lucruri mai puțin cunoscute despre clitoris

 1. mircea

  Corect smechere.As fi totusi curios sa aflu cate clitorisuri ai lins pt a deveni atat de exhaustiv cunoscator.

  Reply
  1. Daniel

   Când ai scris “corect șmechere” am înțeles ca ați lins cam același număr de clitorisuri. Noi ăștia care nu știam decât 2 sau 3 puncte din 13 înseamnă că sunten mult în urmă.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.