13 leacuri băbești mai puțin cunoscute

În lumina evenimentelor recente, precum îmbolnăvirea complet neașteptată a unei majestăți de 95 de ani sau încetățenirea ideii că vaccinurile de orice fel provoacă internautism – adică boala aceea care stîrnește crize prelungite de căscat gura la statusuri triste, tweeturi neinteligibile și poze scremut-artistice -, comunitatea națională de babe care pot vindeca orice cu ceaiuri de buruieni și scuipați în sîn a lansat o listă de leacuri mai puțin cunoscute pentru principalele afecțiuni de care suferă omul modern.

Industria farmaceutică, cunoscută și după numele conspirativ de “big pharma”, caută mereu să corupă și să subjuge populația mondială printr-o otrăvire intenționată a acesteia cu pastile și siropuri de tuse.

Comunitatea națională de babe care știu ele mai bine decît doctorii ce trebuie să faci cînd te doare ceva caută să combată propaganda acestor negustori ai morții lente, oferind în schimb leacuri simple, a căror eficiență a fost confirmată în timp (pentru că, pînă nu demult, toate morțile aveau oficial cauze naturale sau se întîmplau din voia lui Dumnezeu). Funcționarea acestora e garantată: babele și-au făcut cruce și și-au strîns baticul imediat după ce le-au dictat singurei lor vecine care știe să scrie.

1. Epuizarea fizică și stresul pe care le produc cantitățile enorme de efort depuse la locul de muncă se combat prin melodii populare cu mesaje demotivaționale precum “Nici bogatul, nici săracul nu se duc în Rai cu sacul” sau “Nu contează cine sînt, tot cu o lingură mănînc”.

2. Răceala dobîndită după ce te-a tras curentul se alungă ținînd un cartof fierbinte la subțioară în timp ce se azvîrle sare roz de Himalaya peste umărul opus. După ce se răcește, cartoful se mănîncă cu unt și sare, dacă a mai rămas din ea. Niciodată nu se va folosi margarină, pe motiv de E-uri și alte litere dăunătoare!

3. Durerile lunare ale femeilor pot fi ameliorate prin găsirea unor soți care nu le snopesc în bătaie de ciudă că iar și-au băut salariul la trei zile după ce l-au primit.

4. Pentru a scăpa de pîntecăraie este necesară o dietă pe bază de neologisme medicale și eliminarea gîndirii de primată superstițioasă. Dar asta numai în funcție de ce spune horoscopul zilei în curs.

5. Durerile fantomă, adică acele dureri care bîntuie membrele amputate, dinții extirpați și organele vîndute traficaților asiatici în schimbul a două meniuri BigMac, se rezolvă cu zece tablete de aspirina săracului cu duhul.

6. Clismele de orice fel sînt perfecte pentru a îndepărta durerile de cap, știut fiind faptul că nu te mai poți concentra la nimic, nici măcar la o banală cefalee, atunci cînd ți se vîră un instrument medical în fund (în poza de mai jos se poate vedea cît de fericit este recipientul miraculosului tratament).

poza e de aici și prezintă felul în care se resuscitau mai demult persoanele înecate, poți citi mai multe aici

7. La vîrsta la care copiilor li se schimbă dinții de lapte cu dinți de ceva mai puternic, gen țuică, aceștia pot resimți așa-numitele dureri de creștere. Acestea pot fi înlăturate cu frecții cu oțet balsamic și masaje aplicate ferm, părintește după ceafă.

8. Cancerul este ca un musafir nepoftit care ți se instalează în corp. Dacă-l ignori, pleacă. Nu-i nevoie de chimioterapie, oricum cuvîntul nu înseamnă nimic. Toate terapiile pe bază de medicamente sînt “chimio“. Chiar și băutul unei sticle de Cola e chimioterapie, la cîte chimicale se bagă în sucurile astea. Deci despre ce vorbim noi aici?

9. Tutunul n-are cum să fie rău, că fiecare dintre noi știm pe cineva de la țară care a fumat toată viața și a trăit 90 de ani, timp în care i-au murit mai mulți copii din cauza gripei sau a unor julituri infectate. Tusea convulsivă, pe care n-are cum s-o producă un obicei sănătos precum fumatul, se tratează cu cîte un deț de pălincă luat pe stomacul gol. Tăria descurajează atît virușii, cît și bacteriile.

10. Supraponderalitatea nu-i o boală adevărată, lumea trebuie să fie “grasă și frumoasă”. Vegetarianismul este și el o prostie, dovadă stau preoții care, deși postesc aproape jumătate din an, sînt mai rotunjori decît o roată de cașcaval umflată cu pompa. Luați și mîncați, că mă supăr dacă nu!

11. Două cuvinte: aloe vera. Planta are efecte tămăduitoare universale, fiind bună pentru arsuri interne, pentru arsuri externe, pentru dureri de șale, pentru junghiuri la inimă, pentru înțepături de insecte, pentru împrospătat mirosul din baie, pentru grețuri matinale, pentru grețuri nocturne, pentru rău de mare, pentru rău de mic, pentru rău de înălțime, pentru rău de adîncime, pentru oprirea sughițului, pentru înlăturat deochiul, pentru dezlegat cununii, pentru refacerea florei intestinale, pentru refacerea faunei din pădurile patriei, pentru cicatrizarea rapidă a rănilor de cuțit provocare de cămătari, etc.

12. Se numesc medicamente compensate pentru că efectele lor sînt insuficiente și trebuie să compensezi de fiecare dată cu ceai de coada-șoricelului, ceai de buricul-tîrgului sau ceai mușețel scăldat în apa-sîmbetei.

13. Conjunctivita trece dacă te dai pe ochi cu apă în care s-a spălat o fată mare. La febră ajută foarte mult descîntecele făcute sub clar de lună. Tensiunea se reglează din rugăciuni. Dinții răi pică singuri. Hepatita e un mit. Alergiile la fel. Noi să fim sănătoși!

Homeopatia e ca o centură de siguranță: funcționează mai bine dacă crezi în ea. Dacă ești sceptic și ai dubii în privința ei, nu mai dă rezultate. La fel ca o centură de siguranță.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.