10 lucruri care se vor schimba în urma referendumului pentru familie tradițională

 1. După 7 octombrie, data probabilă a referendumului pentru familie tradițională, nu se va mai spune că doi soți au murit într-un groaznic accident rutier provocat de condițiile dezastruoase în care a ajuns infrastructura sub guvernarea PSD. Vor anunța că “un bărbat și o femeie au murit într-un groaznic accident rutier”.
 2. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți au murit din cauza infecțiilor contactate în spitalele conduse de incompetenți numiți politic. Se va spune că “un bărbat și o femeie au murit”.
 3. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți își plâng copilul care a murit după ce tavanul clasei i-a căzut în cap, asta doar după ce era să se înece în toaleta din fundul curții. Se va spune că “un bărbat și o femeie își plâng copilul mort”.
 4. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți pleacă din țară la fiecare 5 minute din cauza dezastrului economic pe care l-a produs Guvernul Pesedeanu sau Pesedose sau Pesedăncilă sau care o mai fi. Se va spune că “un bărbat și o femeie pleacă din țară” pe motiv că în fruntea ministerelor se află doar analfabeți cu pile.
 5. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți au luat bătaie în trafic de la cocalarul cu BMW pe care l-au claxonat când acesta le-a tăiat calea și era să-i proiecteze în șanț. Se va spune că “un bărbat și o femeie au luat bătaie” de la un cocalar cu BMW (nu Dragnea, altul).
 6. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți trăiesc în țara cu cele mai multe mame minore din Uninea Europeană. Se va spune că “un bărbat și o femeie” trăiesc în cea mai puțin educată și cea mai coruptă țară din UE.
 7. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți și-au vândut votul și, cu el, viitorul țării în schimbul a cinci mici și o bere. Se va spune că “un bărbat și o femeie” și-au vândut sufletele pe niște carne prăjită.
 8. După 7 octombrie, nu se va mai spune că doi soți care au folosit banii primăriei în scopuri personale au scăpat de condamnare pentru că le-a dat Ciordache legi cu dedicație. Se va spune că “un bărbat și o femeie” vor face arest la domiciliu, în weekend, dar numai seara între 18 și 20 și numai în sufragerie, pentru că acolo au televizorul ăla mare.
 9. După 7 octombrie, nu se va mai spune că un preot a refuzat să îngroape doi soți pentru că aceștia nu și-au plătit zecile de contribuții și obligații la biserică. Se va spune că preotul a refuzat să îngroape “un bărbat și o femeie”.
 10. După 7 octombrie, totul se va schimba în bine pentru un bărbat și o femeie. Totul. Mai puțin chestiile care contează.

6 thoughts on “10 lucruri care se vor schimba în urma referendumului pentru familie tradițională

 1. Monica

  Nu inteleg daca in acest articol frustrarea principala este faptul ca schimbarea statutului din Constitutie, teoretic, discrimineaza persoanele LGBT, faptul ca PSD-ul nu si-a tinut promisiunile sau faptul ca Biserica a mijlocit demersurile pentru existenta acestui referendum. In orice caz, Biserica, desi are foarte multe parti negative si hibe, in mare urmareste sa se asigure ca principiile pe care le propovaduieste sa fie respectate. Asa ca acum a strans semnaturi ca familia sa fie formata, legal, din barbat si femeie, admirabil faptul ca au reusit sa stranga numarul de voturi necesare. Misiunea pe care Biserica o urmareste nu are nicio legatura cu politica, asa ca nu are legatura cu ce se intampla din cauza PSD-ului. Valul de frustrari gratuite prezentat in acest articol e starnit de o initiativa care, rar pentru tara noastra, se si finalizeaza, deci, pe principiul cineva face un lucru, sa ii fie rusine pentru ca nu s-a ocupat si de celelalte. Reamintesc, infrastructura, coruptia sau sistemul sanitar, nu sunt obiectivele pe care le urmareste Biserica, ci obiectivele pe care le urmareste Guvernul, pe care, din pacate, noi l-am ales. Asa ca in urma referendumului, s-ar putea ca Biserica sa isi pastreze intact unul dintre principii, scopul initial al acestei miscari, iar tara va ramane la fel, nu din cauza ca cineva a incercat sa schimbe ceva, ci pentru ca restul nu incearca sa schimbe ceea ce vor. In acest caz, determinarea Bisericii in atingerea scopului propus mi se pare de urmat pentru restul, dar in domeniile mai sus mentionate in cele 10 lucruri. Sa mergem fiecare la vot, sa ne exprimam opinia, sa ne exercitam dreptul, sa schimbam ceva, nu doar sa asteptam si sa criticam.

  Reply
  1. tibi_codorean Post author

   În România, căsătoria între persoane de același sex nu e legală, deci referendumul e degeaba. Biserica și-a încordat mușchii degeaba. A strâns semnături degeaba. Faptul că ignori acest aspect, precum și faptul că Biserica se pune preș în fața politicienilor în mod constant (așa cum o face și acum, cu referendumul) îmi arată că ai citit degeaba textul și ai comentat degeaba. Iar eu ți-am răspuns degeaba, pentru că e evident că nu înțelegi nimic din ce se întâmplă în jurul tău.

   Reply
  2. Viorel

   Drăguță, biserica mai are ca principiu fundamental iubirea pe care o propăvăduiește și o „susține”, cu toate astea conduce prin frică, adică face totul ca tu să nu ajungi la iubire, așa că te rog scutește-mă de discursuri populiste. Tot ce urmărește biserica sunt propriile interese și până acum se vede foarte bine interesele ei: banii și câți mai mulți proști care să cotizeze. De aceia susține predarea religiei in școli, să-și atragă cât mai mulți adepți și de aceia biserica a devenit cea mai profitabilă corporație din România că nu iubește banii. Să-i dăm bisericii și mai multă putere decât are 🙁 .

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.