Recenzie de bun gust a cărții lui Adi Hădean

Trebuie să dau cheddarului ce-i al cheddarului și să recunosc că, în ciuda titlului cu vagi subînțelesuri autoelogioase, cartea lui Adi Hădean e absolut savuroasă. Nu-mi pare rău de cașul cheltuit pe cei #24centimetri ai omului, căci chef Hădean scrie cel puțin la fel de bine precum gătește, adică lejer, dar riguros, fără dichisuri inutile și fără menajamente. Povestește cu maximă luciditate momentele interesante din viața lui, oferind pe alocuri și sfaturi doldora de un bun simț elemmental.

O recunoaște și el: ce-i în goudă e și-n căpușă. Unora nu li se pare mare brînză să scrii o autobiografie, dar eu consider că demersul literar i-a ieșit cu brie. Poate că e doar părerea telemea, căci s-ar putea hallumina pozitivă în care prezint cartea să nu fie în concordanță cu realitatea. M-am aruncat ca pecorinocerul să-l laud și nici n-am citit încă toată cartea. Sînt undeva pe la #11centimetri. Și pe la jumătatea cărții. Sper să mă gruyerte opinia publică pentru faptul că m-am pripit să-mi exprim părerile.

Tot ce vreau să spun este că abia aștept urdătoarea lui carte, că-s tare curios ce-i va mai feta mintea. O carte nouă nu va face decît să-i crească ricotta de piață ca autor serios. #24centimetri e genul de carte care se citește cu un pahar de vin alături, deci s-ar putea să nu pot s-o termin azi, căci am băut deja destul de mult și simt că mă camembert.

Asta e, îmi place să stau în casă și să citesc, chiar și-n weekend. Poate că asta mă face să par mezantrop, dar nu-mi pasă.

Semnat: Émile Gorgonzolla

Foto: unica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.