Mihai Seplecan nu și-a falsificat diploma

Mihai Seplecan, șeful Consiliului Județean Cluj, e un tip care tot timpul pare mirat de ceea ce se întîmplă în jurul lui. Are mereu o căutătură curioasă, de parcă nu mai ține minte unde și-a legat bicicleta și nu știe cu ce-o să ajungă acasă. Simpatic, afișîndu-și sincer ignoranța și perfect conștient de propriile neajunsuri, pare genul de om care-i mîndru de condiția lui modestă, de diletant bucuros să fie băgat puțin în seamă. De aceea cred eu că acuzațiile de falsificare a diplomei de la Spiru Haret sînt fabulații regizate de heitări.

Asta deoarece, după cum am spus și pe Facebook, să minți despre diploma de la Spiru Haret e ca și cum ți-ai falsifica un pașaport de Somalia. E ca și cum ai da buzna într-o cofetărie și ai fura o singură savarină.
Să alegi să ai un fals de la Spiru Haret, în condițiile în care ți-ai putea fotoșopa orice diplomă, chiar și una de la Hogwarts, e ca și cum ai intra prin efracție în Luvru doar să-i furi sandwichul paznicului de noapte. E ca și cum te-ai duce în safari în Africa doar să vînezi șobolani. E ca și cum la un open bar ți-ai comanda o apă plată. Una la temperatura camerei. 
Nici un infractor decent nu s-ar înjosi într-atît încît să falsifice bilete de autobuz. Spre deosebire de diplomele de la Spiru Haret, biletele de autobuz chiar te ajută să ajungi undeva. De aceea mi se pare că să falsifici diplome la S.H. e ca și cum ai viola o babă. Dacă ești în putere și poți viola orice, de ce să violezi o băbăciune? Dacă ești încrezător pe viitorul tău și vrei să minți în CV, de ce să țintești atît de jos? N-are nici o logică.
E ca și cum ai prinde peștișorul de aur și, ca dorințe, i-ai cere trei beri. Dar nu orice fel de beri, ci beri Noroc. La PET. E ca și cum ai avea un avion privat și ai călători cu el doar între Bîrlad și Caracal. E ca și cum ai fi Superman și ți-ai folosi puterile doar ca să bați covoare. 
E ridicol, asta vreau să zic. E absurd, deci nu poate fi adevărat.

Mihai Seplecan avînd dubii, poză via ziaredecluj.ro

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.