Baie în cadă sau duș? Aceasta este întrebarea

Nici nu știi cum e mai bine. Să faci baie în cadă sau să faci duș?

În cadă stai mai relaxat, poți să te bălăcești, să te joci pe telefon, să citești, să bei un pahar de vin sau orice altceva ce implică întinsul pe spate într-o băltoacă de apă călâie. În schimb, dușul e mai scurt, mai puțin orientat spre răsfăț, mai economicos cu apa.

Dacă te preocupă consumul lunar de apă, dușul e alegerea evidentă. Dacă nu vrei decât să te scalzi într-o supă în care ingredientul principal e fundul tău, atunci poți să dai drumul la apă în cadă, să torni niște spumant și să-ți faci de cap (sau de corp).

Baia e mai sigură. Nu prea ai cum să aluneci și să-ți rupi un os stând în cadă. Decât dacă stai în picioare și faci duș așa (am pățit, era să-mi rup un picior). Dușul poate fi periculos pentru integritatea ta corporală, mai ales dacă calci pe săpun în timp ce încerci poziții de sex pe care le-ai văzut în filme (aș vrea să spun că am pățit, dar nu-mi place să mint).

Pe de altă parte, nu prea ai cum să te limpezești bine stând într-o cadă plină cu propiul jeg. La duș e deja altă treabă, că sudoarea și praful zilei se duc pe scurgere în jos, nu stau să facă inele gri pe marginea căzii.

Dușul e eficiență pură. Baia e ritual. Le poți combina, dacă îți permite timpul sau rația de apă caldă. Poți să te înmoi temeinic în cadă și să te cureți după cu un duș.

În concluzie, e după cum îți place. Eu prefer dușul dintr-un motiv destul de banal: la duș pot face pipilică. Bine, pipilică pot face și în cadă, mai ales dacă s-a răcit apa și vreau s-o mai încălzesc puțin. Și uite încă o chestie, în duș apa rămâne la o temperatură constantă. Dar în cadă poți să te joci cu rățuștele de plastic.

Deci, cum e mai bine?

3 thoughts on “Baie în cadă sau duș? Aceasta este întrebarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.