Blog

Plimbându-l pe Dobby – 14 august

Azi dimineață, după ce și-a băut cafeaua, Angela s-a îmbrăcat pentru a merge la serviciu. Apoi s-a îmbrăcat în altceva și a plecat. După ce am închis ușa, Dobby a început să țopăie în jurul meu, cum face de fiecare dată când îi pleacă stăpâna și rămâne doar cu mine. E ca și cum, văzând […]

Plimbându-l pe Dobby – 12 august

Răsfoind internetul, azi dimineață, am citit cu accent greșit ceva despre “gazele lacrimogene” și acum mă tot gândesc la niște antilope care te fac să plângi. De ce i se spune bicicletă staționară și nu – cum ar fi mult mai corect și mai aproape de adevăr – scaun cu pedale? Dacă vreunul dintre vecini […]

Plimbându-l pe Dobby – 11 august

Localurile care anunță că își rezervă dreptul de a-și selecta clientela nu par să își exercite niciodată acest drept. Declară că își selectează atent clientela, dar nu par să aibă o clientelă – ca să zic așa – selectă. Cele mai dubioase personaje le găsești tocmai în barurile care pun acest mesaj pe ușă. Scris, […]

Impozitul pe boierie sau, cum îi spun tinerii, bacșișul

Bacșișul nu e altceva decât un impozit pe boierie pe care ți-l calculezi singur, pe proprie răspundere. La fel de bine ar putea să i se spună “declarația unică a restului lăsat la nota de plată” sau, puțin mai concis, “taxă pe jenă”, pentru că reprezintă echivalentul în bani al vinovăției pe care o simți […]

Despre foodporn, care nu e un porn adevărat

“Foodporn” e un haștag atașat pozelor cu mâncare de pe Instagram în care se presupune că mâncarea arată foarte bine. Eu, care am văzut mai mult de 3 secunde de porn real, cu oameni, la viața mea, pot spune cu mâna pe butonul de Love că foodporn-ul nu e un porn adevărat. Dacă era, Instagram l-ar […]

Veganii, acești urși panda ai omenirii

Din punct de vedere anatomic, ursul panda e un carnivor. Are canini pe care evoluția i-a proiectat pentru sfâșiatul cărnii și un sistem digestiv care scapă un “ce căcat e asta” de fiecare dată când i se servesc snopi de frunze de bambus, care au valori nutriționale pentru calcularea cărora trebuie să fii foarte bun […]