Avantajele cyberbullying-ului

Cyberbullying-ul se întâmplă atunci când cineva terorizează pe altcineva prin intermediul internetului. Primul avantaj al acestui gen de terorism personalizat e chiar în definiția sa: se face prin internet, deci de la distanță.

Nu mai trebuie să ieși din casă să ameninți un copil cu bătaia, să-i subminezi subtil încrederea sau să-i distrugi permanent psihicul. Nu mai trebuie să-i înveți programul ca să știi când să-l aștepți în spatele școlii și să arunci cu corcodușe după el. Totul se întâmplă de acasă, din spatele tastaturii, și asta e super confortabil și convenabil. În felul acesta, ai rază mai mare de acțiune. Poți să trimiți mesaje urâte în orice colț al țării. Poți băga spaimă în oamenii fără să ieși în frig, fără să riști să te vadă gaborii, fără măcar să trebuiască să fii în același oraș cu victima. Dacă ai atâta cap să-și faci niște conturi false și să-și schimbi IP-ul, e crima perfectă.

Dacă ești victima, iarăși e avantajos. Pe stil vechi, trebuia să fiu super discret și să mă pierd în mulțimea care ieșea din școală ca să nu-mi iau corcodușe în cap. Sau să fiu foarte bun la alergări. Acum, când primesc corcodușe virtuale în inbox, e mult mai ușor. Desființez conturile compromise sau blochez niște hateri. În cel mai rău caz, închid internetul. Oricum petrec prea mult timp online, deci faptul că rețele sociale devin nefrecventabile poate fi cel mai bun lucru care mi se întâmplă. Pot să petrec mai mult timp cu câinele. Sau chiar și cu familia.

4 thoughts on “Avantajele cyberbullying-ului

  1. zozoz@yahoo.com

    Jon Snow o ucide pe Dany fiindca ea arde un oras intreg. He joins free folk like nothing happened.
    Sansa devina gordon of the north. duh
    Catelul este husky

    Reply
  2. 0gar

    Cele trei comentarii la acest articol imi confirma teoria ca pe blogul acesta mai intra din cand in cand si altcineva in afara de mine, dar acel cineva ori e baut ori are un smartphone virusat. Avand deja vechime cacomentator al blogului acesta imi dau si eu (tardiv) cu parerea. Pai parerea mea este ca doar pe fete le afecteaza chestia asta (le afecteaza rau de tot), pe baieti ii doare in dos de ce cred altii despre ei in mediul virtual, asa era si pe vremuri, dar pe timpuri cyberbullying-ul nu era ca acum, niste pixeli pe ecran, ci erau niste litere scrise cu creta pe peretele liceului, asa ca daca aparea un text cum ar fi de pilda ”MARY E CURVA” toata lumea o stia pe fata aia, in ce clasa era si unde locuia. Dar nu avea un impact pe termen lung, dupa ceva timp toata lumea uita, Mariana absolvea, emigra si se marita cu un italian batran si putred de bogat. Poate fi combatut cyberbullying-ul? Inainte era mai simplu, era suficient un simplu burete. In zilele noastre trebuie sa ai haking skills sau sa ai doi frati mai mari care sa-l bata pe derbedeul ala mic care a scris prostii pe Facebook.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.